רשות המיסים חתמה היום על הורדת המס לכלי ספורט מוטורי, חזרה ל-19.2%
כפי שכתב אביעד אברהמי מאתר fullgaz - יש בשורה מצוינת לספורט המוטורי הישראלי: רשות המיסים אישרה היום את הורדת המס על כלים ספורטיביים ברישוי אפור בחזרה לשיעור של 19.2%. המסמך נחתם היום על ידי רשות המיסים, והתקנה צפויה להיכנס לתוקף בימים הקרובים עם כניסתה לרשומות. בכך צפוי הספורט המוטורי לקבל את הדחיפה שלה הוא כל כך זקוק.
כזכור, עם החלת חוק הספורט המוטורי הוחלט כי המס על כלים ספורטיביים ברישוי אפור יעמוד על 19.2%. מאות אופנועים, בעיקר מוטוקרוס ואנדורו, נמכרו בתקופה של כשנה, והיה נראה שחוק הספורט המוטורי נותן רוח גב ראויה לתחום. אולם בינואר 2014, במהלך חד-צדדי של רשות המיסים שהגיע בהפתעה גמורה וללא כל הכנה, עלה שיעור המס ל-80% – שיעור זהה לזה של אופנועים ברישוי כביש רגיל (רישוי צהוב). התוצאה הישירה של מהלך זה הייתה עצירה מוחלטת של מכירת אופנועי ספורט מוטורי ומכה חזקה וכואבת לתחום הספורט המוטורי בכלל. בשנה מאז העלאת שיעור המס לא נמכרו אופנועים ברישוי אפור כמעט בכלל, וגם מרוצים בקושי התקיימו.
אנו מקווים כי "קרש הקפיצה" הזה יעזור לקדם את הספורט המוטורי במדינת ישראל כפי שהוא מצליח ומשגשג בעולם.
שנים רבות הספורט המוטורי מקדם תרבות מוטורית, הבנה בסיסית ומקצועית של רכיבת שטח מגיל קטן, ילדים בני 5-6 עולים על האופנוע הראשון שלהם ולומדים את יסודות הרכיבה.
מטרו מוטור תומכת בספורטאים צעירים ובוגרים בתחום הספורט המוטורי וכן מקיימת קורסי רכיבה וקורסים להוצאת רישיון נהיגה ספורטיבי בשיתוף עם בי"ס "קרוס קאנטרי".
לרשימת דגמי המוטוקרוס של ימאהה - לחצו כאן
לרשימת דגמי המוטוקרוס של קוואסאקי - לחצו כאן
לרכישה ופרטים נוספים: תומר - 050-7917000